Blog del Mercat de Música Viva de Vic

He estat al Mercat de Música Viva de Vic tres cops, i encara recordo el primer cop que hi vaig anar. Jo estava representant la CIMA (Canadian Independent Music Association) i era el primer esdeveniment al que assistia a Catalunya que no estava basat única i exclusivament en música indie o electrònica. La sala de conferències estava molt plena i em van presentar molta gent que fins llavors no havia pogut conèixer. Va ser aleshores quan el meu soci, Jordi Puy (que el vaig conèixer a Londres) i jo vam anar parlant amb altres professionals internacionals, inclosa Natasha Hadded del Latitude Festival (aleshores s’anomenava Great Escape) i Stacey Wilhelm d’ SXSW.

El què més m’agrada d’aquest esdeveniment, i de tots els de característiques similars, és que es creen diferents grups durant la durada del festival on tothom sembla que es coneix de tota la vida. Ens uneix el negoci de la música (que ja en fem junts), però realment els festivals estan creant un altre tipus de relació. Aquella que tens quan estàs tancat amb algú entre 15 i 20 hores durant 3 dies, que l’acabes coneixent molt ràpidament. És un emparellament ràpid, per dir-ho d’alguna manera. I el MMVV és molt bo en això. Vic és una ciutat prou petita com per arribar caminant arreu, el menjar és molt bo (excepte per un vegetarià com jo!) i tot són sorpreses! Des de les festes pels carrerons fins a les excursions improvisades per la muntanya a les 3 del matí.

I he après molt sobre Catalunya – i sobre Espanya en general – des del meu primer viatge a Vic. Com treballa la indústria de la música, els seus principals grups i les lleis de contractació, les quals m’han portar a obrir una oficina a Barcelona amb la meva empresa, Sound Diplomacy. Això tenen les conferències. L’espontaneïtat i les sorpreses són les que ens donen més recompenses.

La gent normalment exigeix de veure l’espectacle dels grups abans de marxar, o els limiten el temps degut als seus compromisos de feina. Entenc les dues raons, però per mi un esdeveniment com aquest és per submergir-se a aprendre el que es portarà en un futur dins el negoci.

El MMVV va fer això per mi, i per això li he de donar les gràcies. Ara, a través del Jordi, treballem pel festival. Espero que ens puguem afegir a la seva estructura brillant!

 

Shain Shapiro – Director executiu de Sound Diplomacy
http://www.sounddiplomacy.com/

 


No hi ha comentaris.

Deixa una resposta

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Navigation