· Més de 50 empreses, productores, discogràfiques, associacions musicals i entitats tindràn un stand al MMVV. A més, hi ha acreditats més de 600 professionals
· A més de les activitats professionals hi han programats 70 concerts nacionals i internacionals
El Mercat de Música Viva de Vic es celebrarà a la capital d’Osona entre el 12 i el 16 de setembre, convertint-se en punt de trobada referent del sector musical amb més de 600 professionals acreditats (a data de 10 de setembre). El Mercat té com a objectius fonamentals contribuir a dinamitzar la indústria musical del país, esdevenir un espai de reflexió sobre la música i contribuir a donar eines per a que el sector pugui créixer i mantenir-se.
Per això, aquest any s’han introduÏt algunes novetats dins del MVLab –apartat professional del Mercat de Música Viva de Vic- com són els nous formats d’espais del pavelló comercial, que donen resposta a les necessitats actuals, així com l’ampliació dels speed meetings, amb el doble de trobades que l’any passat.
En total, al recinte comercial hi hauran més de 50 stands on empreses del sector, productors, discogràfiques, associacions de professionals i entitats podran donar a conèixer la seva tasca, intercanviar opinions i experiències i generar negoci.
Expositors al recinte comercial
A la part professional del MMVV es podran trobar, per exemple, associacions com l’AIE (Artistas, Intérpretes y Ejectuantes), l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), la Unió de Músics de Catalunya, l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i la Valencian Music Association (VMA).
A més hi haurà discogràfiques, empreses de managment, estudis de gravació i productores com The Project, Bcore Disc, Buenritmo, El Genio Equivocado, Batall Produccions, Carles Cases, Music Bus, RGB, Lizardqueen Music i Chesapik, Beba 33, Bucbonera Records, Promo Arts Music, Musicat, l’empresa de managment Vesc, Escena Gestions Artístiques SL, Produccions Jazzenviu, Demvox, FM Espectacles, Propaganda Pel Fet, Sonde 3 Produccions, Unpictured, Nublo Live i la sala Hoboken, Central Arts Process, Mirmidón Producciones, Subiturre, Posto Nove i els belgues Via Lactea.
No hi falten grups musicals que es volen donar a conèixer o promocionar els seus discs, així com altres festivals tant nacionals com internacionals. En aquest sentit trobem a Mayte Martín (que serà la protagonista del concert inaugural del MMVV), Vrak’Trio, Els Catarres, el Festival Catalunya Arte Flamenco, el Festival de Huesca, Euskadiko soinuak, La Banda del Soplo i Larumbé.
També estaran presents altres empreses i institucions claus per a la industria musical com la Diputació de Barcelona, l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), l’Obra Social de la Fundació La Caixa, Atrapalo.com, el Club Tr3sC, la Fundació Privada Tallers de Músics, Biapum Apps, Codetickets, la Cooperativa 3 branques de Berga, a NAUB1 Centre de Creació i Difusió Musical de Roca Umbert Fàbrica de les Arts, així com Rockandmerch.
Altres entitats internacionals també estarán presents al MVLab, com el Fórum da Música de Minas Gerais. De l’acord amb aquest organisme ha sortit la programació de dos grups locals brasilers: el cantautor i compositor de bandes sonores Kritoff Silva, que presentarà un espectacle que amalgama acústica i electrònica, i Rafael Martini, que presentarà el seu primer disc, Motivo.
Activitats de Dia
El Mercat organitza nombroses jornades, taules rodones i xerrades sobre la indústria musical, que s’emmarquen sota el nom de Activitats de Dia i que estan dirigides als professionals. Dijous dia 13, per exemple, començarà amb una jornada tècnica ODA (Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona) en la que s’abordaran les estratègies de suport municipal a la música no professional. Membres de La Capsa de El Prat de Llobregat, l’Ateneu de les Arts de Viladecans, El Vapor de Terrassa i l’Espai Jove Boca Nord de Barcelona explicaran la seva experiència.
A més, el Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE-ICEC) organitza una jornada sobre música digital a l’entorn 2.0. que porta per títol “Innovant en el finançament del sector musical: recerca de recursos alternatius”. En aquesta activitat s’analitzaran aspectes com l’impacte de les apps i les xares socials i el futur del crowdfunding o microfinançament.
“És la cultura un luxe?” és el títol de la jornada de ASACC en la qual participaran Xavier Marcè de Focus, Joan Rosselló de The Project, Jordi Oliversas de la Revista Nativa, Jordi Herruerela del Festival Cruïlla Bcn i Sergio Picón d’Aloud Music, moderats pel periodista Nando Cruz.
Divendres, la música digital i l’entorn 2.0. tornaran a ser protagonistes, ja que el MVLab ha organitzat una jornada titulada “Innovant en el finançament del sector musical: recerca de recursos alternatius”.
Dissabte la Institució de les Lletres Catalanes organitza la IV Trobada d’organitzadors de festivals i cicles literaris, on participaran el director de la institució, Oriol Izquierdo, els poetes Gemma Gorga, Joan Margarit i Laia Noguer, i el gerent de l’IMAC d’Olot, Ricard Sargatal, entre altres. També hi haurà la presentació del programa de música del Govern d’Euskadi.
A més, s’organitzen jornades, reunions d’associacions i trobades privades privades, així com speed meetings entre les diferents empreses i entitats. Els speed meetings es dividiran en diferents grups: programadors municipals i mànagers, festivals i programadors i programadors de teatre i mànagers, i es faran en dos dies diferents.
Totes les activitats de dia per a professionals es concentren al Reciten Firal, l’Espai VIT i l’edifici del Sucre, ubicacions contigües totes elles.